Cantex in Gorinchem

Dakrenovatie met Cantex siliconen vloeibare dakbedekking op een bedrijvenverzamelgebouw in Gorinchem:

De eigenaar van het pand was op zoek naar een oplossing voor het op eenvoudige wijze renoveren van het platte dak met behoud van de bestaande dakbedekking. Daarnaast zocht hij naar een mogelijkheid om de temperatuur op het dak minder hoog op te laten lopen, vooral op zomerse dagen.

“Zon uitgestrekt zwart dak wordt ontzettend warm en op een gegeven moment slaat die warmte naar binnen. Onze airco’s zuigen lucht aan vanaf het dakoppervlak en dit jaagt de energiekosten flink omhoog. We willen graag zonnepanelen plaatsen en we weten dat de opbrengst van zonnepanelen lager wordt bij hoge temperaturen. En als goede bijkomstigheid van de siliconen dakbedekking; het extra gewicht is minimaal, aldus de eigenaar.   

Naast de reflectie van de witte dakbedekking heeft een vloeibaar systeem als voordeel dat het naadloos wordt aangebracht waardoor de zwakke punten (naden) tot het verleden behoren. Ook wordt de werking van het dak sterk verminderd omdat de temperatuurschommelingen aan het dakoppervlak veel gelijkmatiger zijn. Maar bovenal geldt natuurlijk dat het waterdicht moet zijn en bestand moet blijven tegen langdurig stilstaand water. 

“We hebben het renovatieproces als zeer plezierig ervaren: geen sloopwerkzaamheden, geen open vuur op ons dak en het geluid van het schoonmaken en aanbrengen was minimaal. Ons dak is klaar voor de toekomst. We kunnen nu zonnepanelen plaatsen en er zeker van zijn dat het rendement optimaal is”. 

Cantex Dakrenovatie B.V.