Dakrenovatie van Cantex

Siliconen dakbedekking

Voor natte ruimtes binnenshuis, denk aan voegen in de keuken, badkamer of toilet, gebruikt men al tientallen jaren lang een siliconenkit. Siliconen zijn namelijk waterdicht en hebben een uitstekende hechting met veel ondergronden. Siliconen wordt gewonnen uit silicium (kiezel), een natuurproduct. Kiezel (zand) vergaat niet. Deze eigenschappen maken Siliconen Dakbedekking uitzonderlijk effectief voor renovatie en herstel van daken. Een siliconen daksysteem heeft een levensduur van minimaal 30 jaar.

Silicone Roof Coating
Een zonwerende siliconen dak coating speciaal gemaakt voor renovatie en herstel van daken.

Geïnteresseerd in onze producten of diensten?

We komen bij u langs!

Simpel, snel en effectief. Dit zijn voor ons enorm belangrijke zaken. Silicone Roof Coating is een product dat deze idealen perfect accentueert. Het is een dakbedekking die al meer dan 50 jaar in Amerika, Canada en Australië wordt gebruikt om daken te renoveren, en nu voor het eerst in Europa wordt geïntroduceerd. De sterke eigenschappen van siliconen. Een extreem eenvoudige verwerking. Dit daksysteem is de beste oplossing voor dakdekkers.

Een duurzaam dak

Siliconen worden gemaakt van silicium (kiezel) en zuurstof. Deze stoffen gecombineerd noemen we siliciumoxide of silica, beter bekend als kwarts. Kwarts is het hoofdbestanddeel van zand. Dit betekent dat kwarts enorm veel voorkomt op aarde. Zoveel dat kwarts zelfs het meest voorkomende mineraal op aarde is, wat het eenvoudig bereikbaar maakt.

Lange ketens van aan elkaar gekoppelde silicamoleculen worden gevormd door aan kwarts carbon en waterstof toe te voegen. Dit resulteert in silicoon, een materiaal dat iets weg heeft van rubber en onbreekbaar is. Silicoon is bestemd tegen o.a. stoten, vallen, gooien en zelfs vriezers, vaatwassers of ovens (tot 200˚C) krijgen het materiaal niet kapot. Deze eigenschappen zijn ideaal om een dak te renoveren door het simpelweg te bedekken met een coating. En dat terwijl de siliconen dakbedekking compleet milieuvriendelijk is.

Verandering van werkwijze

Wanneer dakdekkers over hun vak praten, zullen bitumen en EPDM als eerste ter sprake komen. Deze systemen hebben namelijk al tientallen jaren gewerkt. Helaas bestaan ze uit meerdere nadelen. Zo blijven gebouwen in brand opgaan tijdens veel voorkomende fouten bij het branden van bitumen. Uit een statistiek overzicht van het NIVRE blijkt dat in 2014 er 129 van zulke gevallen waren, die leidde tot een schadelast van bijna een half miljard euro.

Niet alleen het risico van brandgevaar is een groot nadeel bij dakrenovaties. Tegenwoordig proberen we de aarde waarop we leven zo min mogelijk te beschadigen. Dit doen we door CO2 uitstoot te verminderen. Koolstofdioxide is een stof die vrij komt door o.a. het koelen van een huis. Obama’s klimaat guru Stephen Chu, US Secretary of Energy en nobelprijs winnende wetenschapper, stelt zelfs dat als we nu alle daken op de wereld wit zouden maken, dat gelijk zou zijn aan een wereld zonder auto’s, voor maar liefst 11 jaar.

Vraag hier uw offerte aan

Uniek daksysteem

Een witte dakbedekking reflecteert zonlicht. Dit kan tot 15% in totale energiegebruik schelen. Het systeem is namelijk ideaal in combinatie met zonnepanelen. Bekend van zonnepanelen is dat het rendement daalt bij warme zomerdagen op een zwart dak. Dit komt doordat het vermogen van de cel negatief wordt beïnvloed wanneer de temperatuur van een cel hoger is dan 25˚C. Voor zonnepanelen bestaat er een Pmax. Stel deze is 0,50% / ˚C, dan verliest het zonnepaneel 0,50% opbrengst per ˚C boven 25˚C. Als bijvoorbeeld het zonnepaneel 45˚C is door een zwarte ondergrond, dan heeft het paneel 10% minder opbrengst.

De kleur wit reflecteerd zonlicht, terwijl de kleur zwart zonlicht absorbeerd. Doordat het witte dak meer zonlicht reflecteerd zal het koeler blijven. Conclusie, een dakrenovatie met witte siliconen coating verhoogt het rendement op uw zonnepanelen. De kans dat zij boven de 25˚C komen wordt geminimaliseerd.

Wat voor velen onverwacht nieuws zal zijn is dat het koelen van een gebouw meer energie kost dan het verwarmen. Door het dak te koelen en daarmee de warmteoverdracht naar het gebouw te verminderen, wordt de koellast van het gebouw verlaagd. Dit kan tot wel 85% schelen in de kosten van een airconditioner.

Een koeler gebouw bespaart niet alleen energiekosten, ook zal de binnentemperatuur behaaglijker zijn. Dit bevordert het comfort van uw woon- en werkomgeving. Met name bij ruimtes die niet gekoeld worden door een airconditioning zal de ruimte een stuk aangenamer worden op warme dagen.

Dakreparatie met siliconen dakbedekking

Al deze voordelen klinken leuk en aardig, maar het gaat tenslotte om het repareren van uw dak. Dit kan niet zonder eigenschappen die maken dat de coating net zo sterk, of wel sterker dan bitumen of EPDM is. Silicone Roof Coating heeft een blijvende elasticiteit van wel 400%. Hierdoor is het ongevoelig voor werkende ondergronden en temperatuurschommelingen. Het systeem biedt langdurige bescherming tegen alle weersinvloeden, is zeer resistent tegen stilstaand water en heeft een levensduur van meer dan 30 jaar.

Garantie voor kwaliteit

Bij Cantex staan er gecertificeerde applicateurs klaar voor uw dakrenovatie, klein of groot. Door het laten uitvoeren door een Cantex applicateur krijgt u een waterdichte garantie van 10, 15 of 20 jaar.